Waar planten we die bomen?

Bomen planten kun je niet zomaar overal doen. Je wilt wel dat ze het effect hebben wat we beogen. Zodat ze niet alleen zorgen voor voeding, schoonheid en schaduw, maar zodat ze ook optimaal bijdragen aan de verkoeling en bevochtiging van de aarde.

Elk project is anders

Elk land, regio, project is anders en vraagt om andere dingen. Ook de kosten van het planten, de boomsoorten en de overlevingskansen van een boom variëren per project. Om te zorgen dat de gelden op de best mogelijke manier met het grootste effect worden besteed, selecteren we de projecten zorgvuldig en werken we samen met de meest ervaren partners.

Dit zijn voorbeelden van projecten waar we aan bijdragen:

Herstel van regenwoud, Borneo, Maleisië
Als gevolg van niet-duurzaam bosbouw en niet-duurzaam landgebruik voor de palmoliehandel, heeft het regenwoud hier last van ondervonden. Het projectgebied ligt naast het natuurrijke gebied Danum Valley Conservation Area wat tenminste 120 zoogdiersoorten en meer dan 340 vogelsoorten herbergt. Hieronder vallen veel bedreigde diersoorten waaronder de Orang Oetan, Gibbon en Borneodwergolifant.

Herstel en revitalisatie van klimaatbos, Siddeburen, Nederland
Een groot deel van de bossen in de buurt lijdt onder essentaksterfte, waardoor alle aangetaste essen afsterven. Om deze bossen te redden, worden de zieke essen zo nodig verwijderd en kunnen de gezonde exemplaren blijven staan. In de ontstane gaten in het bos worden diverse boomsoorten terug geplant. Het bos vormt een rust- en schuilplaats voor o.a. groter wild, zoals reeën, en diverse vogelsoorten.

Herstel en revitalisatie van diverse bossen in centraal Nederland
Door o.a. stormschade, essentaksterfte en de benodigde aanplant van nieuw bos (o.a. voedselbos) zijn er diverse mogelijkheden om bij te dragen aan bossen in Nederland. Alle opties maken onderdeel uit van publieke recreatiegebieden waar veel ruimte tot uitbreiding is. Uiteraard zijn deze gebieden vrij om te bezoeken. De vele wandelpaden bieden ruime mogelijkheid om te genieten van de omgeving.

De partners waar we o.a. mee samen werken:

logo face the future

« Terug naar home